Praktisk informasjon

Budeia Ersfjord.jpg

Opplevelser i nærheten

  • Nattmålstinden

  • Buren

Transport

 

Utleie hos Budeia

  • Jacuzzi utendørs kr 500 pr dag

Opplev Tromsø

For aktiviteter i nærområdet: www.itravelkvaloya.com

Opplev Norge

For overnatting og opplevelser i Norge: www.itravelnorway.com

Budeia-stue2-1200.jpg

Nødnumre

Branninstruks

1. INSTRUKS OM BYGGET MED SIKKERHETSINSTRUKS OM BRUK

a. Oppvarming og bruk av strøm.

Det finnes både vedovn og panelovner i bygget. I kjelleretasjen finnes varmekabler i gulvet. Det er ikke tillatt å benytte seg av medbragte ovner eller annen type oppvarming som ikke allerede finnes i lokalet. Dette kan medføre overbelastning.

b. Bruk av ildsted.

Ved bruk av bruk av vedovn er det ikke tillatt å benytte annet enn ved som allerede befinner seg i vedkassen i lokalet. Man må aldri benytte bensin, tennveske el.l. opptenningsmetoder. Det er kun tillatt med ved og tennbrikker som allerede ligger i vedkassen. Man skal aldri henge/tørke klær over panelovn, vedovn eller inne i badstue. Det finnes egne tørkestativ til dette formål. Infrarød badstue må slokkes etter bruk. Man skal være forsiktig med stearinlys og bruk av ild, og alltid sørge for at disse er slukket når man legger seg og/eller ikke er tilstede. Ved bruk av telys skal man kun benytte seg av de beholderne og telysene som allerede befinner seg i lokalet.

1c. Bruk av hvitevarer.

Ved bruk av vaskemaskin, oppvaskmaskin og komfyr må man alltid sørge for at disse er slått av når man forlater lokalet. Vifte over komfyr skal også stenges etter bruk. Man skal alltid sørge for at disse er avslått når man legger seg for kvelden.

2. BRANNINSTRUKS

a. Alarm.

Ved brann utløses brannalarm. Når brannalarm utløses får vertskapet automatisk varsel via telefon. Varsling til brannvesenet skjer av vertskap. Bygget må umiddelbart evakueres.

b. Rømningsveier med rømningsplan finnes på side 2.

c. Rutiner og opptreden ved alarm (evakuering).

Dersom det oppstår brann må bygget evakueres. Man må unngå flaskehalser, følge skilting for rømningsvei og benytte nærmeste oppmerkede rømningsvei og nødutgang. Leietakerne må sørge for at alle i bygget blir varslet. Deretter foretas opptelling for å sikre at alle er ute. Dersom det er tid bør man lukke alle dører og vinduer. Dersom det er mulig kan man starte slokkingsarbeid med slokningsapparatene som finnes i hver etasje.

d. Slukkemidler, plassering og bruk.

Det finnes slokningsapparater og rømningsveier i alle tre etasjer i lokalet. Ved ankomst må man gjøre seg kjent med hvor man finner disse. Man må unngå å dekke til rømningsveier og/eller slokningsapparater med bagasje eller lignende. Rømningsveier må alltid være åpne og tilgjengelige i tilfelle det skulle oppstå brann. Rømningsveier er skiltet i alle etasjer.

e. Varsling.

Ved en evt. brann vil brannvarslingssystemet utløses. Eiere varsler brannvesenet. Man må sørge for at alle som befinner seg i bygget blir varslet og får hjelp til å evakuere umiddelbart. Ved eventuelle skader må man kontakte helsepersonell og evt. utføre førstehjelp. Man må også sørge for at man ikke hindrer adkomst for utrykningskjøretøy som brann, politi og ambulanse.